Nieuwe medewerkers zoeken via sociale media: zeker wel!

Yasmine De Greve

Rekruteringskantoren zijn er bij de vleet, maar soms wil je misschien liever zelf aan de touwtjes trekken. Je eigen voorwaarden, je eigen selectie én daarenboven kostenbesparend? En toch die geschikte kandidaat vinden? Perfect mogelijk met een aanwervingscampagne via jouw business account op sociale media.

Maar hoe begin ik hier aan?


Het kanaal

Iedereen kent ze: Facebook, Instagram en LinkedIn, de drie grote spelers.  
Weet dat elk kanaal zijn eigen doelgroep heeft en ook verschillende targetmogelijkheden bezit.  
Zo zullen op LinkedIn eerder de actieve professionals gevonden worden, terwijl Facebook en Instagram zich meer zullen toeleggen op toegankelijkere, persoonlijke profielen.  

Elk sociaal medium heeft dus zijn eigen typische karakter. Bestudeer deze goed en speel hier handig op in.

Het beeld

Kies voor een beeld dat meteen aanspreekt en meteen ook duidelijk de job weergeeft.  
Heb je meerdere jobaanbiedingen? Zoek dan voor elke vacature een sprekend beeld en maak er een ‘carrouseladvertentie’ van.

Het profiel

Indien je koos voor LinkedIn als kanaal, kan jouw doelgroep getarget worden door specifieke zakelijke eigenschappen zoals de functietitel, de jaren in dienst, de sector enz. Facebook en Instagram richten zich daarentegen dus eerder op het ‘sociale’ profiel van een persoon; de focus ligt zo op de interesses en de demografische gegevens.  

Heb je bijvoorbeeld een openstaande vacature voor zowel een IT-persoon als een marketeer, dan zal je de interesses moeten aanpassen volgens die twee verschillende doelgroepen.

De locatie

Vervolgens is de locatie ook niet onbelangrijk. Voor een vacature in Leuven wil je uiteraard jouw advertentiebudget niet opgesoupeerd zien in West-Vlaanderen. Kies daarom doelgericht jouw locatie en duid aan dat de geïnteresseerden moeten wonen binnen die regio.

Het budget

Het kostenplaatje, dan. Want hoeveel wil je spenderen aan zo’n campagne?  

Ons advies: start met een bescheiden bedrag per dag. Hou dit zeker een 14-tal dagen aan, want vaak heeft een persoon meerdere weergaves nodig om deze goed op te merken of alvorens er daadwerkelijk op te klikken.

Geen of onvoldoende reacties? Dan zal je moeten bijsturen.

Tot slot, hou er rekening mee dat LinkedIn hogere minimumbudgetten hanteert dan Facebook. En je betaalt ook een hogere kost per klik.

De landingspagina

Jouw post heeft de nieuwsgierigheid gewekt van een kandidaat en die wil nu uiteraard meer weten over de inhoud van de job. En jijzelf wilt dat hij ook daadwerkelijk gaat solliciteren. Zorg er dus voor dat wanneer jouw kandidaat doorklikt, hij ook meteen toegang heeft tot de nodige info. Werk met duidelijke call to actions.

Idealiter, wanneer de kandidaat doorklikt, komt hij terecht op een vacaturepagina op jouw website. Daar kan hij dan meteen ook kennismaken met jouw bedrijf. En je beschikt dan gelijk over een aantal relevante en nuttige gegevens via Google Analytics waar jouw HR-departement graag verder mee aan de slag gaat.

Getriggerd door deze tip?  

Bij Thenable geven we méér dan alleen advies; we gaan samen met jou de nodige acties opbouwen, uitvoeren en opvolgen. Zodat jijzelf later met kennis van zaken het roer kan overnemen.

Contacteer ons nu!

Geïnspireerd?

Twijfel niet langer en zet de stap naar een betere toekomst voor jouw bedrijf!
Copyright © 2024 Thenable BV. All Rights reserved.