Bij Thenable geloven we in de kracht van strategie, creativiteit en technologie om bedrijven te laten groeien. Op deze pagina vind je een selectie van onze succesvolle projecten die laten zien hoe we samen met onze klanten concrete resultaten boeken. Of het nu gaat om het ontwikkelen van innovatieve digitale oplossingen of het optimaliseren van bedrijfsprocessen, onze cases tonen niet alleen onze expertise, maar ook onze toewijding om waarde toe te voegen aan elke samenwerking. Laat je inspireren door onze aanpak en ontdek hoe wij bedrijven helpen om te groeien, transformeren en excelleren in een snel veranderende markt.
Een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische fiets ombouwsets wilde zijn producten breder beschikbaar maken door een nieuwe website en e-commerce platform te lanceren. Het bedrijf zag een groeiende markt voor elektrische fietsen en wilde inspelen op de toenemende vraag naar betaalbare ombouwsets die bestaande fietsen elektrisch kunnen maken.
Een middelgroot schoonmaakbedrijf met 40 medewerkers had moeite om klanten te behouden door een gebrek aan effectieve opvolging en communicatie. De investeerders waren bezorgd over de dalende omzet en zochten meer omzetgaranties om hun rendabiliteit te waarborgen.
Een grafisch ontwerpbureau met meer dan 35 medewerkers merkte dat het niet langer in staat was om nieuwe projecten efficiënt te starten en af te ronden door een gebrek aan interne structuur.
Een familiebedrijf in de voedingssector, met 25 medewerkers, zag een aanzienlijke toename in de vraag naar hun producten. Hoewel deze groei een positieve ontwikkeling was, begonnen ze al snel problemen te ondervinden. Hun productie- en leveringsprocessen bleken niet snel genoeg om aan de toenemende vraag te voldoen, wat leidde tot vertragingen en een verminderde klanttevredenheid.
Een middelgrote Europese speler wilde binnen een periode van minder dan drie jaar een vooropgestelde rentabiliteit bereiken met een aanvaardbaar risico. Vier bedrijven kwamen in aanmerking voor overname, en Thenable werd gevraagd om een korte analyse van de organisaties te maken voordat er werd overgegaan tot een due diligence.
De coronapandemie had een enorme impact op de evenementenbranche, waar dit bedrijf actief was. Door de kleine winstmarges sloegen de cijfers snel om in verlies, en het bedrijf zag maar één optie: kostenbesparingen doorvoeren. Ze wilden dit echter op een zo humaan mogelijke manier doen.
De eigenaar van een succesvol bedrijf in de sector van Fast-Moving Consumer Goods (FMCG) had zijn onderneming in de afgelopen drie decennia vanaf de grond opgebouwd. Na overleg met zijn kinderen besloot hij met pensioen te gaan en de operationele leiding aan hen over te dragen.
Een bedrijf in de infrastructuursector had jarenlang geïnvesteerd in Research & Development voor een innovatief industrieel product. Daarnaast had het aanzienlijke fondsen gereserveerd voor Europese expansie. Na de testfase wilde het Vlaamse bedrijf, met een omzet van € 8 miljoen en 28 medewerkers, dit product in Europa op de markt brengen.
In een nichesector met drie grote spelers wilde de nummer 2 marktleider worden door de nummer 3 over te nemen. Er werd een financiële due diligence uitgevoerd, die een gematigd positief resultaat liet zien. Het uiteindelijke doel was om het marktaandeel direct te vergroten.
Door het grote succes van de eigen producten steeg de vraag wereldwijd enorm. Het bedrijf, met zijn 65 medewerkers, probeerde deze groei bij te houden door de voorraad en het personeel uit te breiden.